Vinprovning.net Din guide till Vinprovning på nätet

Vinprovning/Vinkurs online - Lär dig prova vin som en expert

Vill du lära dig att prova vin på samma sätt som experterna gör? Granska, gurgla, lukta… det verkar svårt och snobbigt men vinprovning är faktiskt baserad på sunt förnuft. Det är helt enkelt att stanna upp ett tag, och koncentrera sig på de olika sätt som vinet påverkar våra sinnen, från utseendet, lukten, smaken och eftersmaken till helhetsintrycket som vinet lämnar bakom sig när du är klar med bedömningen. Denna snabba vinkurs eller vinprovningskurs  ska förhoppningsvis hjälpa dig  och stimulera dig att förkovra dig i vinets och vinkulturens värld.

Vinskolan är delad i flera kapitel och börjar med en introduktion till vinprovning och dess njutning av vinets utseende, smak och lukt. Vidare kommer vi att gå igenom vinspråket och dess termer för att sedan diskutera Blindtest av viner. I senare delar kommer vi att lära oss hur du effektivast utvecklar din fingertoppskänsla gällande viner för att sedan gå igenom viner från olika länder samt mousserande viner.

Hugg tag i en vinöppnare och en vinflaska och häll i något gott vin i ditt glas för att förkovra dig i vinprovningens värld. Du kan hoppa till vilket kapitel du vill genom att följa länkarna nedan, men jag förslår att du börjar med Vinprovning – En introduktion  och sedan vandra dig igenom hela skolan genom att klicka på nästa kapitel i slutet av varje sida.

Vinskola - Innehållsförteckning

1- Introduktion: Översikt av vin
2- Lär dig lukta på vinet
3- Smaka är mer än att bara svälja
4- Vintermer: Översikt vinordbok
5- Lär dig smaka vin med stängda ögon
6- Blindtest av viner
7- Vinets hemland: Frankrike
8- Viner från Italien
9- Tyska viner
10- Viner från Spanien
11- Blandande viner från USA
12- Mousserande vin & Champagne

 

 

Senaste nytt        

Vinprovning .net's grundare Per Gustafsson uttalar  syftet och visionen som teamet  jobbar mot..

"Vinprovning.net ska erbjuda besökarna mervärde i form av en enkel navigation, stilren design samt detaljerad information och gudining till att arrangera en vinprovning hemma eller anlita någon för vinprovning"

"Vår vision är att bli den ledande portalen för vinprovning på den Svenska marknaden."


Vi söker skribenter

Vi på Vinprovning.net söker nu Vinintresserade skribenter och medarbetare som vill jobba för att göra sidan ännu bättre

För tillfället söker vi främst folk med följande kunskaper

  • Erfarna sommeliers för skapande av en avancerad guide till vinprovning i hemmet
     

  • Deltagare från olika vinresor som vill skriva reportage och reseberättelser från dessa.
     

  • Kontakter hos olika återförsäljare och agenter av viner i Sverige för erhållande av smakprov för att prova viner till recensioner

Även andra former av kunskaper sökes. Om du är intresserad av att hjälpa oss med vår vision att bli störst på billiga mobiler tag vänligen kontakt med oss på denna adress @

Copyright (C) 2005, Vinprovning .net