Vinprovning.net Din guide till Vinprovning på nätet

Amerikanska Viner från USA

Amerikanska viner är likt landet USA, nämligen en smältdegel av olika nationaliteter och impulser från olika länder.

USA har Frankrike att tacka för dess torra syrliga vinsorter med stor komplexitet. Några av de finaste druvorna är franska, nämligen: Cabernet Sauvignon, , Pinot Noir, Chardonnay, Merlot och många fler.

Italien har lärt USA kombinationen av vin och mat medan Tyskland bidragit med Riesling druvan och dess söta viner.

Historiken bland viner från USA går att hitta bland flertalet framgångsrika vinmakare. Bland dessa kan vi hitta Masson, LeFranc, Martini och Sebastiani vilket numera är viner och vinmärken som vi känner igen väl.

Många hävdar att kaliforniska viner kan tävla med de bästa Franska vinerna. Vinodlingarna i Napa Valley är välkända för sina goda viner och gynnsamma klimat. Två av legenderna inom den nya marknadsföringsvågen och försäljning av viner är Ernest and Julio Gallo vilket många Svenskar känner igen.

Gallo vinerna är mycket populära inom Studentkretsar och förtärdes ofta under min studenttid i Umeå och förekom bland annat på flera vinprovningar ordnade av en lokal sommelier från en av stadens restauranger.

De amerikanska vinerna har fruktiga mogna druvor och dess starka aromer karakteriserar de Amerikanska vinerna bäst. Själv njuter jag gärna av en Cabernet Sauvignon från Napa Valley vilket för tankarna tillbaka till tidigare år. Och som jag försökt nämna tidigare i denna vinguide är ju att det inte bara är smaken utan även upplevelser, minnen och intryck som väger in när man ska prova vin.

 

  

Gå vidare till nästa del av Vinskolan

Tillbaka till index för Vinskolan

 

 

 

Senaste nytt        

Vinprovning .net's grundare Per Gustafsson uttalar  syftet och visionen som teamet  jobbar mot..

"Vinprovning.net ska erbjuda besökarna mervärde i form av en enkel navigation, stilren design samt detaljerad information och gudining till att arrangera en vinprovning hemma eller anlita någon för vinprovning"

"Vår vision är att bli den ledande portalen för vinprovning på den Svenska marknaden."


Vi söker skribenter

Vi på Vinprovning.net söker nu Vinintresserade skribenter och medarbetare som vill jobba för att göra sidan ännu bättre

För tillfället söker vi främst folk med följande kunskaper

  • Erfarna sommeliers för skapande av en avancerad guide till vinprovning i hemmet
     

  • Deltagare från olika vinresor som vill skriva reportage och reseberättelser från dessa.
     

  • Kontakter hos olika återförsäljare och agenter av viner i Sverige för erhållande av smakprov för att prova viner till recensioner

Även andra former av kunskaper sökes. Om du är intresserad av att hjälpa oss med vår vision att bli störst på billiga mobiler tag vänligen kontakt med oss på denna adress @

Copyright (C) 2005, Vinprovning .net

 

sitemap, Iinks, golfresor, golfresor, vinprovning