Vinprovning.net Din guide till Vinprovning på nätet

Vinprovning/Vinskola – Lär dig prova vin med slutna ögon

Att prova vin med förbundna eller slutna ögon är verkligen inte lätt, eftersom halva hemligheten med att prova vin är att titta på vinet och dess karaktär.

De komplexa lukterna som kännetecknar finare viner är ofta svåra att hitta och förekommer främst I form av undertoner.

Det är inte allt för svårt att känna igen dessa undertoner, men det krävs en hel del träning vilket passar perfekt för vinnjutare

Ett av de bästa sätten att lära känna viner är genom att öppna flaskor och att prova viner med slutna ögon utan att veta vad som finns i glasen. Detta kallas blindtest och har förekommit i de flesta ämnen inom mat, dryck och snacks. Kanske det mest kända av alla blindtester var när Pepsi genomförde Pepsi Challenge, där de gjorde blindtester och frågade folk vilken av de två dryckerna de gillade bäst.

Efter att du provat vinerna utan att titta på de olika flaskorna så ska du skriva ned dina reflektioner och slutsatser gällande vinerna.  Det finns inget som kan få en vinkännare att anstränga sig så hårt som när någon försöker få dig att gissa fel druvsort mellan Chardonnay och en  Chenin Blanc.

Att prova två nästan identiska viner av gyllene Chardonnay kan vara svårt, men kanske kommer du att kunna urskilja nyanser av guld, brons, äpplen, nätter och cocosnöt I vinet.

När du ska prova vin eller skriva recensioner av viner så gör du dig själv störst rättvisa genom att prova med slutna ögon eller ögonbindel. Även den mest objektiva vinprovare kommer att bli påverkad av att han/hon vet vad som finns i glaset. Så se till att inte fuska när du gör dina tester eftersom det bara kommer att ta längre tid för dig att utveckla ditt vinsinne och lära dig skilja på olika viner.

 

Gå vidare till nästa del av Vinskolan

Tillbaka till index för Vinskolan

 

 

 

Senaste nytt        

Vinprovning .net's grundare Per Gustafsson uttalar  syftet och visionen som teamet  jobbar mot..

"Vinprovning.net ska erbjuda besökarna mervärde i form av en enkel navigation, stilren design samt detaljerad information och gudining till att arrangera en vinprovning hemma eller anlita någon för vinprovning"

"Vår vision är att bli den ledande portalen för vinprovning på den Svenska marknaden."


Vi söker skribenter

Vi på Vinprovning.net söker nu Vinintresserade skribenter och medarbetare som vill jobba för att göra sidan ännu bättre

För tillfället söker vi främst folk med följande kunskaper

  • Erfarna sommeliers för skapande av en avancerad guide till vinprovning i hemmet
     

  • Deltagare från olika vinresor som vill skriva reportage och reseberättelser från dessa.
     

  • Kontakter hos olika återförsäljare och agenter av viner i Sverige för erhållande av smakprov för att prova viner till recensioner

Även andra former av kunskaper sökes. Om du är intresserad av att hjälpa oss med vår vision att bli störst på billiga mobiler tag vänligen kontakt med oss på denna adress @

Copyright (C) 2005, Vinprovning .net

 

sitemap, Iinks, golfresor, golfresor, vinprovning