Vinprovning.net Din guide till Vinprovning på nätet

Vinskola – Franska Viner

Frankrike är vinets moder, även om Italien numera producerar mer vin är Frankrike.

Inte heller är Frankrike den äldsta vinproducerande nationen. Frankrike kan inte heller skryta med att ha de bästa vinerna utan att vinkännare från andra länder hugger tillbaka och misstycker.

Det finns dock en sak so vi inte kan ta ifrån fransmännen och det är att utan dem skulle inte vinet ha den positionen som den har idag. På 1200 talet när engelsmännen hade Bordeaux under besittning, lärde de sig att älska det lokala vinet som de kallade "claret."

Ända sedan den gången är standarden för fint vin den franska, torra, syriga typen som passar bra med mat. Med respekt för vinets historia väljer jag att börja denna andra del med Frankrike i en vinguide där jag går igenom några av de mest betydelsefulla vinproducerande länderna.

Frankrike som är det näst största vinproducerande nationen I världen producerar små kvantiteter av det bästa och dyraste vinerna.  De producerar också stora mängder av vardagsvin, men det exporteras sällan utan konsumeras av landets folk.

Mitt emellan dessa två varianter finns det en bra blandning mellanklass vin som ger en fin inblick i det vinarv som Frankrike har med dess läckra vingårdar.

Om du har beställt en karaff med rött vin på en Fransk bistro så har du säkert provat Cotes-du-Rhone.  Det är en fruktigt och syrigt rött vin som passar bra med rött kött. Den söta vita Zinfandel är ett vin som tar längre tid att vänja sig vid. Du hittar tusentals fler viner från Alsace till Loire och från Provence till Languedoc. Slutligen ska vi inte glömma de underbara vinregionerna i Bordeaux and Burgundy.

  

Gå vidare till nästa del av Vinskolan

Tillbaka till index för Vinskolan

 

 

 

Senaste nytt        

Vinprovning .net's grundare Per Gustafsson uttalar  syftet och visionen som teamet  jobbar mot..

"Vinprovning.net ska erbjuda besökarna mervärde i form av en enkel navigation, stilren design samt detaljerad information och gudining till att arrangera en vinprovning hemma eller anlita någon för vinprovning"

"Vår vision är att bli den ledande portalen för vinprovning på den Svenska marknaden."


Vi söker skribenter

Vi på Vinprovning.net söker nu Vinintresserade skribenter och medarbetare som vill jobba för att göra sidan ännu bättre

För tillfället söker vi främst folk med följande kunskaper

  • Erfarna sommeliers för skapande av en avancerad guide till vinprovning i hemmet
     

  • Deltagare från olika vinresor som vill skriva reportage och reseberättelser från dessa.
     

  • Kontakter hos olika återförsäljare och agenter av viner i Sverige för erhållande av smakprov för att prova viner till recensioner

Även andra former av kunskaper sökes. Om du är intresserad av att hjälpa oss med vår vision att bli störst på billiga mobiler tag vänligen kontakt med oss på denna adress @

Copyright (C) 2005, Vinprovning .net