Vinprovning.net Din guide till Vinprovning på nätet

Italienska viner

Om de franska vinerna är allvarliga så är de italienska viner mer lekfulla. Italien producerar mer viner och med större variation än någon annat land.

Från Italiens norra top till sydspetsen på Sicilien rinner vinet i Italien. Varje italiensk provins producerar lokala viner där odlarna ofta hävdar att deras viner kan tävla med de bästa vinerna I världen. Kanske är det för att det finns så många olika sorter att välja mellan som gör att de lokala patrioterna väljer at hålla på de traditionella riterna.

Om du ber någon att nämna ett italienskt vin så är det mycket troligt att du får svaret Lambrusco. Lambrusco är det lätta, söta bubbliga röda vinet från Bologna. Det är ett av det mest sålda vinerna utanför Italien. En annan av de klassiska vinerna är Chianti.

Andra viner som kan glädja lokala vinprovare är bland annat Soave, Bardolino och  Valpolicella från Bolla, som ligger I närheten av Venedig.

Alla dessa viner är bra viner, men Italien har mycket mer att erbjuda. Grekerna tog vinet till Italien långt innan Cesars tid, och Italienarna har gjort, druckit och exporterat vin sedan dess. De Italienska vinerna håller mycket hög klass och de bästa av allt är att Italienska viner fortfarande är riktigt prisvärda.

 

  

Gå vidare till nästa del av Vinskolan

Tillbaka till index för Vinskolan

 

 

 

Senaste nytt        

Vinprovning .net's grundare Per Gustafsson uttalar  syftet och visionen som teamet  jobbar mot..

"Vinprovning.net ska erbjuda besökarna mervärde i form av en enkel navigation, stilren design samt detaljerad information och gudining till att arrangera en vinprovning hemma eller anlita någon för vinprovning"

"Vår vision är att bli den ledande portalen för vinprovning på den Svenska marknaden."


Vi söker skribenter

Vi på Vinprovning.net söker nu Vinintresserade skribenter och medarbetare som vill jobba för att göra sidan ännu bättre

För tillfället söker vi främst folk med följande kunskaper

  • Erfarna sommeliers för skapande av en avancerad guide till vinprovning i hemmet
     

  • Deltagare från olika vinresor som vill skriva reportage och reseberättelser från dessa.
     

  • Kontakter hos olika återförsäljare och agenter av viner i Sverige för erhållande av smakprov för att prova viner till recensioner

Även andra former av kunskaper sökes. Om du är intresserad av att hjälpa oss med vår vision att bli störst på billiga mobiler tag vänligen kontakt med oss på denna adress @

Copyright (C) 2005, Vinprovning .net