Vinprovning.net Din guide till Vinprovning på nätet

Spanska viner

Spanien producerar nästan lika mycket vin som Italien och Frankrike, men det mesta dricks av spanjorerna och lite exporteras, vilket tyvärr gör att vi inte kan prova på de superba spanska vinerna. Det är synd eftersom kan vara mycket utsökta och kombinerar finess och karaktär från Frankrikes bästa viner med den soliga Medelhavsstämpeln från Italien.

Det finns en hemlighet som är till fördel för oss vinälskare och eftersom de spanska vinerna är mindre kända utomlands gör att priserna är humana. Spanska mousserande vinerna Freixenet och Codorniu har blivit allt populärare och dessutom har mycket humana priser.

Sherry, som är ett Engelskt feluttalat ord från "Jeres," en stad I närheten av Sevilla har blivit är ett billigare alternativ än portvinet från Porto i Portugal.

Personligen gillar jag de Spanska vinerna bäst. Bra unga viner är mycket fräscha i sin smak och känns nästan som druvjuice.  Om de lagras i trä och sedan i flaska får de en kryddig smak som är svårt att hitta i samma prisklass som de spanska.

Rioja, i det nordliga Spanien ovanför Madrid blev hemmet för Franska emigranter för over 100 år sedan där de tog vinkonsten till det nya landet och använde de spanska druvorna till att skapa ett nytt vin med bekant ursprung.

Bland de Rioja viner som finns tillgängliga är bland annat Marques de Caceres, Marques de Riscal, Domecq och Olarra. Dessa är en njutning för sig och Olarra, som är ett relativt nytt vin och har en väldigt stor vingård har satsat kraftigt på export på den senaste tiden. Vingårdens viner är mycket prisvärda och bör inte förringas.

Om du inte har provat på de klassiska vinerna från rioja eller de mer lättdruckna vinerna från solkusten så tycker jag att du bör spana in dem och njuta tillsammans med lite Tapas, eller varför inte en Spansk paella.

 

  

Gå vidare till nästa del av Vinskolan

Tillbaka till index för Vinskolan

 

 

 

Senaste nytt        

Vinprovning .net's grundare Per Gustafsson uttalar  syftet och visionen som teamet  jobbar mot..

"Vinprovning.net ska erbjuda besökarna mervärde i form av en enkel navigation, stilren design samt detaljerad information och gudining till att arrangera en vinprovning hemma eller anlita någon för vinprovning"

"Vår vision är att bli den ledande portalen för vinprovning på den Svenska marknaden."


Vi söker skribenter

Vi på Vinprovning.net söker nu Vinintresserade skribenter och medarbetare som vill jobba för att göra sidan ännu bättre

För tillfället söker vi främst folk med följande kunskaper

  • Erfarna sommeliers för skapande av en avancerad guide till vinprovning i hemmet
     

  • Deltagare från olika vinresor som vill skriva reportage och reseberättelser från dessa.
     

  • Kontakter hos olika återförsäljare och agenter av viner i Sverige för erhållande av smakprov för att prova viner till recensioner

Även andra former av kunskaper sökes. Om du är intresserad av att hjälpa oss med vår vision att bli störst på billiga mobiler tag vänligen kontakt med oss på denna adress @

Copyright (C) 2005, Vinprovning .net